Ma numesc József Tóth si sunt maestru lutier si reparator de instrumente de suflat din lemn. Muzica ma intereseaza din copilarie; in anii de liceu cantam la chitara cu prietenii mai tarziu in formatii de folk balcanice la instrumente cu plectrum. Am invatat sa cant pe oboi timp de sase ani. M-am cunoscut cu Domnul Tibor Juhos si prin intermediul Dinsului am fost angajat la Srl Rose. Aici am inceput sa lucrez ca reparator de instrumente impreuna cu maestri celebri ca: Tibor Juhos, Tihamér Elek si Tibor Beleznay. In tot acest timp am terminat Scoala de maestru lutier al Academiei Liszt Ferenc. Am ales ca profil principal repararea de oboi.
Repar regulat instrumente pentru instrumentisti si orchestre faimoase precum si pentru scoli din toata Europa.
Prin munca mea am cunoscut taragotul si am descoperit oportunitatile ce se afla in instrumentul acesta. Primul meu taragot a fost un Stowasser original, dar curind mi-am facut propriul instrument, cu care cantam in mai multe formatii. Dupa un timp mi-a venit ideea de a face propriul atelier de facut si reparat instrumente. Asa, ina fara de taragot, repar si oboi, corn englez, fagot si clarinet.

I-mi petrec foarte mult timp cu perfectionarea taragotului si cred ca am reusit sa-l dezvolt, corespunzator cerintelor de astazi. Ca rezultat am modificat nu numai sistemul de gauri, dar am si perfectionat sistemul popular Böhm. Eu am aplicat pentru prima oara clapele inelate sau acoperite pe taragot, ceea ce a rezultat utilizarea instrumentului pe o scara mai larga.

Ameliorarea calitatii si puritatii sunetului, a facut din taragotul modern, un instrument uzabil in mai toate stilurile muzicale. Cu ajutorul prietenilor mei intrumentisti, am reusit sa dezvoltam un instrument inedit.

Lucrez in domeniu de mai mult de 30 de ani. Instrumentele facute si reparate de mine sunt folosite cu mare satisfactie de instrumentisti de exceptie, in toata lumea.